Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інформація про ТС і їх власників стає відкритою

6 жовтня 2015, 10:56
11329
5
Реклама

Сьогодні, 6 жовтня, набув чинності Закон № 597 - VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно посилення прозорості у сфері стосунків власності в цілях попередження корупції".

Зокрема, Закон "Про дорожній рух" доповнений статтею 34-1, якою регулюється питання надання інформації про зареєстровані транспортні засоби з Єдиного державного реєстру.

Встановлено, що інформація про зареєстровані транспортні засоби і їх власниківта, що міститься в Єдиному державному реєстрі, утримувачем якого є Державтоінспекція Міністерства внутрішніх справ України, являється відкритою і загальнодоступною.

Для фізичних і юридичних осіб інформація з Єдиного державного реєстру надається шляхом пошуку по суб'єктах (власникам ТС):

- в електронній формі через офіційний сайт органу виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері реєстрації і обліку транспортних засобів, за умови ідентифікації такої особи (фізичного або юридичного) з використанням ЭЦП або іншого альтернативного засобу ідентифікації особи;

- в паперовій формі шляхом подачі заяви особисто або напрями його поштою органам Державтоінспекції МВС.

По запиту посадовців органів держвлади, місцевого самоврядування, судів, ВОД, органів прокуратури, органів СБУ, адвокатів, нотаріусів інформація у зв'язку із здійсненням ними повноважень, визначених законом, надається по суб'єктові (власникові) або державному номерному знакуу письмовій або в електронній формі шляхом безпосереднього доступу в Єдиний державний реєстр, за умови ідентифікації за допомогою ЭЦП.

Власникові чи іншому правовласникові по його запиту нададуть інформацію про осіб, що отримали відомості про зареєстроване ТС, яке йому належить.

У новій статті вказано, що порядок доступу до реєстру ТС встановлюється Кабміном. А згідно із Законом, у Кабміну є 1 місяць з сьогоднішнього дня на приведення своїх нормативних актів у відповідність.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини