Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мининфраструктуры подало на розгляд уряду законопроекти про реформування ж/д галузі

6 жовтня 2015, 10:19
573
0
Реклама

Мининфраструктуры відправило на розгляд Кабінету Міністрів два основні законопроекти, прийняття яких забезпечить передумови реформування залізничної галузі, - "Про залізничний транспорт" і "Про державне регулювання у сфері транспорту".

Законопроект "Про залізничний транспорт" покликаний ввести кардинальні зміни в галузі. Після його прийняття парламентом створяться передумови для лібералізації ринку залізничних перевезень, буде впроваджено поняття замовлень на соціальні перевезення, введено в дію нові принципи формування тарифів.

Читайте детальніше: Якою буде реформа залізничного транспорту?

Головна мета законопроекту "Про державне регулювання у сфері транспорту" - створення державного колегіального органу (Національній комісії з регулювання у сфері транспорту), який відповідатиме за тарифоутворення в усіх транспортних галузях.

Для представлення на розгляд Кабміну законопроекти були допрацьовані Міністерством інфраструктури з урахуванням зауважень Мінюсту, Мінекономіки, Антимонопольного комітету, Міністерства фінансів, Державної регуляторної служби, Міністерства аграрної політики і продовольства.

Після отримання узгодження уряду законопроекти будуть спрямовані на реєстрацію у Верховну Раду.

Джерело: Мининфраструктуры

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини