Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГРС розповіла про терміни дії ліцензій на здійснення госпдіяльності у сфері наркотичних засобів

5 жовтня 2015, 16:38
1073
0
Реклама

Державна регуляторна служба вважає, що ліцензії на здійснення господарської діяльності у сфері наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, які діяли на день набуття чинності Закону № 222 "Про ліцензування видів господарської діяльності" і мали обмежений термін дії, являються безстроковими і можуть бути, за заявою ліцензіата переоформлені відповідним органом ліцензування безкоштовно в тижневий термін.

Відповідно до пункту 10 Переліку органів ліцензування, затвердженого постановою Кабміну від 05.08.2015 № 609, органом ліцензування вказаного виду господарської діяльності є Державна служба по лікарських засобах і контролі за наркотиками.

"Бізнес не повинен постраждати при реформуванні системи ліцензування. Якщо контролюючі органи під час перехідного періоду погрожують покаранням підприємцям відносно термінів дії ліцензій, то бізнес може поскаржитися на їх дії в ГРС"- прокоментувала ситуацію з ліцензуванням голова Державної регуляторної служби України Ксения Ляпина.

Згідно з пунктом 22 частини першої статті 7 Закону № 222 про ліцензування, ліцензуванню підлягає госпдіяльність по культивуванню рослин, включених в таблицю I Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, з урахуванням особливостей, визначених Законом про наркотичні засоби. Згідно частини 12 статей 13 Закону № 222 ліцензія видається на необмежений термін.

Одночасно, частиною 6 статей 21 "Завершальні і перехідні положення" Закону № 222 встановлено, що ліцензії на здійснення видів господарської діяльності, вказаних в статті 7, які діяли на день набуття чинності Закону і мали обмежений термін дії, являються безстроковими і можуть бути, за заявою ліцензіата, переоформлені відповідним органом ліцензування безкоштовно в тижневий термін.

В той же час, частиною 5 статей 8 Закону "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори" вказано, що ліцензія на здійснення діяльності по обороту наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів видається на 5 років.

Слід зазначити, що частина 6 статей 21 Закону не встановлює порядок видачі, переоформлення або анулювання ліцензій, а містить положення, пов'язані з набуттям чинності самого Закону, зокрема, відносно безстрокового терміну дії ліцензій, які діяли на день набуття чинності Закону і мали обмежений термін дії, а також можливість (а не порядок) їх разового переоформлення.

Таким чином, можливість переоформити ліцензію на вказаних умов є і у ліцензіатів, що здійснюють ліцензування вказаного вище виду господарської діяльності.

Джерело: ГРС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини