Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок створення матеріальних резервів для запобігання ЧС

5 жовтня 2015, 12:46
1349
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 30 вересня 2015 р. № 775 затвердив Порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Відмітимо, матеріальний резерв - це запас будівельних і паливно-мастильних матеріалів, лікарських засобів і виробів медичного призначення, продовольства, техніки, технічних засобів і інших матеріальних цінностей, призначених для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, надання допомоги постраждалому населенню, проведення невідкладних відновних робіт і заходів.

Матеріальні резерви створюються:

- ГСЧС;

- Минагрополитики (через Гослесагентство), Мінекономрозвитку, Минэнергоугля, Мінохоронздоров'я, Мінприроди (через Госводагентство);

- Радою міністрів АР Крим, обласними, Київською і Севастопольською міськими, районними держадміністраціями і органами місцевого самоврядування;

- суб'єктами господарювання, у власності або користуванні яких знаходиться об'єкт підвищеної небезпеки або потенційно небезпечний об'єкт.

Матеріальні резерви розміщуються на об'єктахпризначених або пристосованих для їх зберігання, за рішенням керівників відповідних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування і підприємств з урахуванням оперативної доставки таких резервів до можливих зон надзвичайних ситуацій.

Матеріальні цінності, що поставляються до матеріальних резервів, повинні мати сертифікати відповідності на увесь нормативний термін їх зберігання.

Керівники підприємств, на балансі яких знаходяться матеріальні резерви, повинні щорічно проводити перевірку наявності, якості, умов зберігання і готовності до використання матеріальних цінностей.

Матеріальні резерви використовуються виключно для:

- здійснення попереджувальних заходів у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій;

- ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

- проведення невідкладних відновних робіт і заходів;

- надання постраждалому населенню необхідної допомоги для забезпечення його життєдіяльності;

- розгортання і зміст тимчасових пунктів проживання та харчування постраждалого населення;

- забезпечення паливно-мастильними і іншими витратними матеріалами транспортних засобів підприємств і громадян, притягнених для евакуації постраждалого населення із зони надзвичайної ситуації і можливої поразки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини