Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє порядок погашення державної заборгованості по рішеннях судів

2 жовтня 2015, 16:00
2824
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 2 жовтня, набув чинності Порядок реструктуризації заборгованості, що виникла за станом на 1 січня 2015 року по рішеннях судів, виконання яких гарантоване державою, а також по рішеннях Європейського суду з прав людини, прийнятих за результатами розгляду справ проти України, засобами і фінансовими казначейськими векселями.

З метою погашення заборгованості Мінюст і Казначейство формуютьреєстри виплат по рішеннях судів.

Сума погашення заборгованості за рахунок бюджетних коштів розраховується в наступному процентному співвідношенні до суми стягнення по рішеннях судів, виконання яких гарантовано державою або по рішеннях ЕСПЧ, прийнятих за результатами розгляду справ проти України :

- 10 % - якщо сума стягнення складає до 200 тис. грн.;
- 7 % - якщо сума стягнення складає від 200 тис. грн. до 2 млн. грн.;
- 5 % - якщо сума стягнення складає від 2 млн. грн. до 20 млн. грн.;
- 3 % - якщо сума стягнення складає більше 20 млн. грн.

Стягувачі добровільно подають відособленому підрозділу Ощадбанку заяви про погашення заборгованості за рахунок бюджетних коштів і видачі векселів по місцю свого проживання (місцезнаходження) з пред'явленням паспорта і реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Казначейство перераховує бюджетні кошти для часткового погашення заборгованості на рахунок Ощадбанку на підставі поданої їм заяви про перерахування коштів згідно з реєстром виплат по рішеннях судів.

Ощадбанк одночасно з проведенням платежів бюджетними коштами надає векселістягувачам, про що інформує Казначейство і Мінюст. Отримання стягувачем векселя вважається фактичним виконанням в повному об'ємі рішення суду.

Сума заборгованості, яка підлягає погашенню за рахунок видачі векселів, розділяється на 6 рівних частинна кожну з яких видається окремий вексель, який погашається не раніше чим через 2, 3, 4, 5, 6, 7 років.

Ощадбанк після надання стягувачам векселів представляє щомісячно до 10 числа Мінфіну, Мінюсту і Казначейству інформацію про терміни і об'єми сплати по векселях.

Векселедержательохочий отримати кошти, що належать йому по векселю, не пізніше чим за 14 робочих днів до терміну платежу по векселю подає заява разом з векселем відособленому підрозділу Ощадбанку по місцю свого проживання (місцезнаходження).

Ощадбанк формує реєстр виплат по векселях і впродовж 3 банківських днів передає його Казначейству для перерахування коштів.

Погашення векселів здійснюється Казначейством шляхом перерахування на рахунок Ощадбанку суми грошових коштів у розмірі відповідних сум платежів по векселях, термін виплат по яких настав, на підставі отриманого від банку реєстру виплат по векселях.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини