Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС нагадала про відповідальність за внесення недостовірних даних в податкову декларацію

2 жовтня 2015, 15:37
1301
1
Автор:
Реклама

У листі № 8960/З/99-99-10-03-02-14 ГФС роз'яснила, що при внесенні недостовірних даних в податкову декларацію, у тому числі коли дохід завищений, такі дії можуть мати правові наслідки у вигляді залучення до карній відповідальності.

Нагадаємо, ст. 358 УК передбачена відповідальність за підробку посвідчення чи іншого офіційного документу, який видається або упевняється підприємством, установою, організацією, громадянином-підприємцем, приватним нотаріусом, аудитором або іншою особою, яка має право видавати або засвідчувати такі документи, і який надає права або звільняє від обов'язків, з метою використання його як підроблювачем, так і іншою особою.

Статтею 366 УК передбачена відповідальність за службовий підлогтобто внесення посадовцем в офіційні документи свідомо помилкових відомостей, інша підробка документів, а також складання і видача свідомо помилкових документів.

В той же час, згідно ст. 17 КПК обличчя вважається невинним в здійсненні карного правопорушення і не може бути поддано кримінальному покаранню, поки його провину не буде доведено в порядку, передбаченому КПК, і встановлено звинувачувальним вироком суду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини