Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано збільшити термін досудового розслідування особливо тяжких злочинів

1 жовтня 2015, 18:00
1133
1
Автор:
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 3197 про внесення змін до Карний процесуальний кодекс відносно термінів досудового розслідування (ініціатор - народний депутат від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко).

Проектом пропонується внести зміни в статті 197, 219, 294, 314 Карного процесуального кодексу.

Пропонованими змінами збільшується до 18 місяців максимально допустимий термін утримання під вартою для випадків, коли йдеться про особливо складні карні виробництва відносно особливо тяжких злочинів.

Також проектом передбачено допустити можливість продовження 18 місяців терміну досудового розслідування у виробництві особливо тяжких злочинів в спеціальному досудовому розслідуванні, а у виняткових випадках, які чітко визначені запропонованою проектом ч. 5 ст. 294 КПК, при розслідуванні карних виробництв виняткової складності про особливо тяжкі злочини - понад 18 місяців. У пояснювальній записці відзначається, що в переважній більшості держав термін досудового розслідування вираховується у кожному окремому випадку з дотриманням принципу "розумності".

З метою недопущення затягування здійснення карного виробництва пропонується заборонити суду повертати звинувачувальний актякий поданий прокурором повторно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини