Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємців можуть зобов'язати забезпечити доступ інвалідів до своїх об'єктів

1 жовтня 2015, 10:53
591
0
Реклама

Госархстройинспекция виступила з ініціативою про внесення змін до законодавства з метою вирішення питання забезпечення доступності існуючих об'єктів, на яких здійснюється підприємницька діяльність, для маломобільних груп населення.

Вимоги по створенню безперешкодного доступу людей з інвалідністю до об'єктів, введених в експлуатацію, передбачені положеннями Закону "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні". Але на сьогодні у більшості випадків вказані вимоги не виконуютьсяоскільки немає систематичного моніторингу і контролю за їх виконанням, немає також відповідальності за невиконання.

Тому пропонується вирішити питання забезпечення доступності існуючих об'єктів для маломобільних груп населення через систему огляду, обстеження і паспортизації об'єктів (стаття 39-2 Закону "Про регулювання містобудівної діяльності")а також через систему ліцензування господарської діяльності.

Розроблені зміни передбачають, що обстеження об'єкту проводитиметься у тому числі для перевірки його доступності маломобільним групам населення.

Але окрім змін до Закону про містобудівну діяльність потрібне твердження урядом Порядку проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об'єктів і віддзеркалення вимоги по доступності об'єкту, на якому здійснюватиметься господарська діяльність, в ліцензійних умовах.

Включення в ліцензійні умови вимог по доступу маломобільних груп населеннязокрема, зобов'яже підприємців, які оформляють ліцензії на госпдіяльність, забезпечувати відповідне пристосування своїх об'єктів. У разі порушення цих вимог об'єкт не відповідатиме ліцензійним умовам, що приведе до відмови у видачі або анулюванні діючої ліцензії.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини