Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні з'явиться новий рибний патруль

30 вересня 2015, 18:05
950
0
Реклама

Уряд підтримав реформу рибної галузі, повідомив Міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, і вже незабаром в Україні з'явиться рибний патруль.

У свою чергу, голова Державного агентства рибного господарства Ярема Ковалив відмітив, що на даний момент рыбинспекция працює неправильно унаслідок низьких зарплат і слабкого матеріально-технічного забезпечення. Чиновник переконаний, що ці чинники сприяють корупції.

Тому і вирішено ліквідовувати діючі органи і створити новий рибний патруль.

У новий орган працівників набиратимуть виключно на конкурсній основі. Крім того, вони проходитимуть курс навчання, атестацію. Зарплата нових рибних інспекторів складатиме від 4000 до 6000 гривень (зараз, за словами чиновника, півтори).

Новий патруль запрацює з 2016 року.

Пілотний проект набору працівників, забезпечення їх новими човнами, приладами нічного бачення, біноклями і так далі почнуть в Києві і Київській області.

Крім того, голова Госрыбагентства повідомив, що планується і проведення дерегуляции рибної галузі. Зокрема, для промислового вилову не треба буде звертатися кілька разів в агентство, знадобиться лише 1 дозвіл, який видається на 5 років.

Ярема Ковалив завірив також, що зараз не планується вводити плату за любительську риболовлю.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини