Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці відмінить обов'язкове навчання по охороні праці виключно в одному закладі

30 вересня 2015, 14:19
838
0
Реклама

Державною регуляторною службою здійснена експертиза наказу Держкомітету по нагляду за охороною праці від 26.01.2005 № 15 "Про затвердження Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці і Переліку робіт з підвищеною небезпекою".

За результатами експертизи ГРС прийняте рішення від 11.08.2015 № 3 "Про необхідність усунення Державною службою України з питань праці порушень принципів державної регуляторної політики згідно з вимогами Закону України "Про основи державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності". Держпраці запропоновано внести зміни у Типове положення шляхом приведення пункту 5.2 у відповідність з вимогами чинного законодавства.

Пунктом 5.2 Типового положення визначено, що перші заступники і заступники міністрів, керівники інших центральних органів виконавчої влади, перші заступники і заступники міністрів, керівники інших центральних органів виконавчої влади Радміну Автономної Республіки Крим, заступники керівників обласних, Київською і Севастопольською міських державних адміністрацій; керівники об'єднань підприємств, керівники підприємств (чисельністю понад 1000 працівників), керівники і фахівці служб охорони праці, члени комісій з перевірки знань з питань охорони праці цих підприємств; експерти технічні по промисловій безпеці; керівники і викладачі кафедр охорони праці вищих учбових закладів, керівники і штатні викладачі галузевих учбових центрів проходять навчання в Головному навчально-методичному центрі Госгорпромнадзора.

ГРС вважає, що вищезгадана норма не відповідає вимогам чинного законодавства і принципам державної регуляторної політики, оскільки встановлює обмеження у частині проходження навчання тільки в ГП "Головний навчально-методичний центр Госгорпромнадзора України".

Держпраці оскаржила рішення ГРС в Мінекономрозвитку. На засіданні апеляційної комісії Міністерства 28 вересня було прийнято рішення про незадоволення скарги Держпраці.

За інформацією ГРС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини