Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон, що спрощує доступ бізнесу до держзакупівель

30 вересня 2015, 10:10
1219
0
Реклама

Сьогодні, 30 вересня, набув чинності Закон від 15.09.2015 № 679 - VIII про внесення змін до деяких законів у сфері держзакупівель відносно приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами і вжиття заходів по подоланню корупції.

Серед цілей Закону - збільшення рівня конкуренції шляхом спрощення участі бізнесу в процедурах закупівель.

Так, відкриється доступ до усієї інформації про державні тендери, включаючи пропозиції, ціни, перелік власників компаній-учасниць, протоколи оцінок та ін.

Як відмічають в Мінекономрозвитку, завдяки змінам стане неможливим умисне блокування торгів через процедуру оскарження.

Крім того, брати участь в держтендерах стане простіше. Повну документацію тепер повинен буде подавати тільки потенційний переможець тендеру. А вимагати від учасників довідки, які є в публічному доступі, заборонено.

Також передбачено, що Закон про держзакупівлі застосовується до усіх замовників і закупівель товарів, робіт і послуг, за умови, що вартість закупівлі товару (товарів)послуги (послуг) рівна або перевищує 200 тис. грн.а робіт - 1,5 млн грн..

Декілька технічних правок, які містяться в документі, дозволять Україні приєднатися до Угоди СОТ про державні закупівлі - Agreement on Government Procurement (GPA). Це дасть українським компаніям доступ до державних тендерів за кордоном.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини