Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Віднині єгеря можуть складати протоколи про адмінпорушення

30 вересня 2015, 09:58
977
0
Реклама

Сьогодні, 30 вересня набув чинності Закон від 17.06.2015 № 530 - VIII про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення відносно посилення боротьби з браконьєрством і захисту довкілля.

Законодавчим актом надається право посадовцям і єгерям мисливських угідь складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 65, 65-1, 66, 72, 73, 77, 77-1, 85 і 85-1 КоАП.

Мета таких змін - збереження природних ресурсів і підвищення рівня відповідальності за порушення, пов'язані із завданням шкоди природному довкіллю.

Відмітимо, що посадовців користувачів мисливських угідь - приватних мисливських господарств в 2012 році позбавили права складати протоколи про адміністративні правопорушення, що привело до значного збільшення випадків браконьєрства. Працівники єгерської служби практично щодня знаходяться в мисливських угіддях і окрім порушень правил полювання стикаються з такими порушеннями як засмічення лісів і лісопосадок, випалювання сухої трави, розведення вогнищ з порушенням протипожежних правил і тому подібне Здійснюючи охорону мисливських угідь і виявляючи факти браконьєрства, декілька років єгеря було позбавлено будь-яких можливостей затримати правопорушника, зафіксувати і припинити порушення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини