Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблений план дій з енергоефективності до 2020 року

29 вересня 2015, 14:46
468
0
Реклама

Розроблений проект розпорядження Кабінету Міністрів "Про Національному плані дій з енергоефективності на період до 2020 року".

Прийняття цього документу є однією з умов для отримання Україною третього транша макрофінансової допомоги Європейського Союзу у розмірі 600 млн євро, а також одним з основних зобов'язань у рамках імплементації Директиви 2006/32/ЄС по енергетичній ефективності кінцевого використання енергії і енергетичних послуг (що передбачено Угодою про Асоціацію, у рамках реалізації Договору про установу Енергетичного Співтовариства).

Планом передбачено досягнення у 2020 році національній меті енергозбереження у розмірі 9% від середнього кінцевого внутрішнього енергоспоживання за період впродовж 2005-2009 рр., що складає 6,5 млн тонн нафтового еквіваленту. Крім того, визначено проміжну мету - у 2017 році скоротити енергоспоживання на 5%.

Досягти цих показників планується шляхом реалізації заходів в чотирьох основних секторах кінцевого споживання енергії : побутовому секторі (де очікується найбільший ефект), секторі послуг (до якого, у тому числі, входить енергоспоживання бюджетними установами), в промисловості і транспорті.

Зокрема, в Плані передбачений необхідний розвиток нормативно-правової бази у сфері енергоефективності і послідовне впровадження європейських підходів до реалізації державної політики в цій сфері.

Національний план дій з енергоефективності - важливий крок до введення в Україні обов'язкової європейської практики планування і прогнозування розвитку енергетики, реалізації політики підвищення енергоефективності. Він розроблявся в тісній співпраці з європейськими і вітчизняними експертами і ученими.

Джерело: Минрегион

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини