Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обнародування списку боржників за ж/до послуги - незаконно

29 вересня 2015, 13:29
1895
4
Автор:
Реклама

Дарницький районний суд міста Києва, розглянувши 11 вересня 2015 року справу № 753/13021/15-п, притягнув до адміністративній відповідальності голови правління ОСМД "Успех-2007", який допустив розміщення на інформаційному стенді списку мешканців, що заборговували за комунальні послуги.

Протокол про адміністративне правопорушення був складений завідуючим відділом контролю Управління з питань захисту персональних даних Секретаріату Уповноваженого ВР з прав людини.

Суд визнав голову винним в здійсненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 188-39 КоАП (порушення законодавства у сфері захисту персональних даних).

Вивісивши список боржників з вказівкою номера квартири і ПІБголова порушив встановлений законодавством про захист персональних даних порядок захисту персональних даних, що привело до порушення прав суб'єктів персональних даних на захист своїх персональних даних від незаконної обробки.

Адміністративна справа відносно голови була закрита у зв'язку із закінченням терміну, впродовж якого може бути накладене адміністративне стягнення. За це правопорушення передбачено накладення штрафу в розмірі від 300 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини