Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Статут ПАО "Українська залізниця" затверджений урядом

29 вересня 2015, 11:14
697
0
Реклама

Постановою від 2 вересня № 735 Кабінет Міністрів України ствердив Статут публічного акціонерного товариства "Українська залізниця".

Сума статутного капіталу підприємства складає 229 879 115 000 грн. Ця цифра відбиває вартість майна за вирахуванням зобов'язань підприємства і розрахована відповідно до встановленої Кабміном процедури.

У перелік оцінених об'єктів не увійшли ті, які розташовані на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу. У 2016 році планується провести дооцінку об'єктів, що знаходяться на підконтрольній території Україні на сході країни, і внести їх вартість в статутний капітал ПАО. Оцінку майна, розташованого на непідконтрольних Україні територіях Криму, буде проведено після відновлення там контролю української влади.

Згідно із Статутом вводиться трирівнева система управління УЗ з чітким розподілом функцій і компетенцій органів управління. Документ також визначає принципову відмінність нового суспільства від "старої Укрзалізниці" - перехід від одноосібного менеджменту до колегіальному. Ці зміни покликані підвищити прозорість управлінських процесів і збалансованість рішень керівного складу, а також зменшити можливості для корупції.

Кабмін вирішуватиме стратегічні питання управління, а Наглядова Рада і Правління прийматимуть операційні і бізнес-рішення. При цьому в перелік функцій Награди входитиме здійснення контролю діяльності Правління.

Крім того, документ припускає приватне розміщення першого випуску простих іменних акцій суспільства у кількості 229879115 штук номінальною вартістю 1000 гривень кожна. Розміщення акцій покладається на Міністерство інфраструктури.

Затвердження Статуту майбутнього публічного акціонерного товариства - важливий крок в процесі корпоратизації "Укрзализниці".

Джерело: Мининфраструктуры

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини