Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок опитування працівників з питань трансфертного ціноутворення

28 вересня 2015, 10:32
813
1
Автор:
Реклама

Наказом від 14 серпня 2015 року № 706 Мінфін ствердив Порядок опитування уповноважених, посадових осіб і працівників платника податків з питань трансфертного ціноутворення.

Контролюючий орган самостійно визначає необхідність проведення опитування уповноважених, посадових осіб і працівників платника податків, етапи опитування і об'єм питань, по яких необхідно провести таке опитування.

Опитування проводиться з метою дослідження дотримання платником податків принципу "витягнутої руки" відповідно до п. 39.1 ст. 39 розділу I НК під час проведення ним контрольованих операцій. Зокрема, перевіряється відповідність умов контрольованої угоди принципу "витягнутої руки", об'єктивність і повнота проведення платником податків економічного і функціонального аналізу контрольованої операції і віддзеркалення відповідної інформації в звіті про контрольовані операції і інформацію про досконалі контрольовані угоди і в документації по трансфертному ціноутворенню.

Опитування проводиться шляхом очної зустрічі посадовця контролюючого органу і відповідного уповноваженого посадовця або працівника платника податків.

Платник податків зобов'язаний сприяти контролюючому органу в проведенні опитування уповноважених, посадових осіб і працівників платника податків.

Результати опитування оформляються протоколом, який складається в двох екземплярах і підписується посадовцем контролюючого органу, який проводив опитування. Другий екземпляр протоколу опитування уповноважених, посадових осіб і працівників платника податків з питань трансфертного ціноутворення вручається опитуваному, про що в першому екземплярі робиться відповідний запис.

У разі відмови уповноваженого посадовця або працівника платника податків від дачі пояснень під час опитування і підписання протоколу опитування уповноважених, посадових осіб і працівників платника податків з питань трансфертного ціноутворення, посадовцями контролюючого органу складається відповідний акт, що засвідчує факт такої відмови.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини