Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як продовжити навчання учням з окупованої території?

25 вересня 2015, 16:53
1125
0
Автор:
Реклама

У листі № 1/9-436 МОН розповіло про продовження здобуття загальної середньої освіти особами, які проживають на тимчасово окупованій території.

Учні, які проживають на тимчасово окупованій території, можуть продовжити навчання на контрольованій владою території по усіх існуючих формах.

Враховуючи ситуацію, яка погрожує життю і здоров'ю дітей, доцільним є їх зарахування саме на экстернатную або дистанційну форму навчання.

Згідно з пунктами 2.4 і 2.5 Положення про екстернат в загальноосвітніх учбових закладахкерівники відповідних учбових закладів при необхідності можуть приймати рішення про зарахування екстернів на навчання у відповідному навчальному році без обмеження терміну подачі заяв. Окрім цього, пунктами 2.1, 4.1 - 4.7 Положення про дистанційну форму навчання визначена можливість організації учбово-виховного процесу з використанням технологій дистанційного навчання у будь-яких формах навчання, у тому числі экстернатной.

Положенням про загальноосвітній учбовий заклад визначено, що для зарахування учня старшої школи загальноосвітнього учбового закладу треба надати документ про базову загальну середню освіту держзразка.

У разі відсутності вказаного документу про освіту або наявність "документів" про базову загальну середню освіту, виданих терористичними організаціями або окупаційною "владою" анексованої території АР Крим і міста Севастополя, що вчаться можуть бути зараховані тільки у основну школу. Такі учні можуть завершити освоєння учбової програми 9 класу екстерном і в найкоротший строк отримати відповідний документ про освіту і продовжити навчання в 10 класі по обраній формі навчання в тому ж навчальному році.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини