Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС готується охороняти громадський порядок під час виборчого процесу

24 вересня 2015, 17:08
672
0
Реклама

На селекторній нараді в МВС 24 вересня було розглянуто питання охорони громадського порядку і безпеки громадян під час виборів 25 жовтня.

Для забезпечення ефективної координації правоохоронних органів під час виборчої кампанії при МВС створений спеціальний оперативний штабякий функціонуватиме в цілодобовому режимі. Оперативний штаб очолив радник Міністра внутрішніх справ Іван Стійко.

Глава МВС Арсен Аваков також дав доручення включити до складу регіональних оперативних штабів представників громадських організаційзокрема, ОО "Опора".

До охороні громадського порядку під час виборівокрім співробітників ОВД, також притягати представників Державної служби по надзвичайних ситуаціях, інших відомств, курсантів внз системи МВС.

Для правоохоронців розроблені методичні рекомендації про порядок дій в ситуаціях, які можуть виникнути під час виборчого процесу. Крім того, найближчим часом із співробітниками, які бдут охороняти громадський порядок на виборах, будуть проведені заняття.

Координатор ОО "Опора" Ольга Айвазовская відмітила, що співпраця міліції з громадськістю обов'язково повинна полягати у виявленні порушень виборчого законодавства, а ще більше - в їх профілактиці. Для цього вона вважає необхідним з використанням ЗМІ роз'яснювати громадянам положення нормативних актівякі передбачають покарання за порушення законності під час виборів.

Регіонам, де зараз проходить АТОбуде приділено особливу увагу. Зокрема, контролювати стан правопорядку під час виборчої кампанії на Донетчине і Луганщині доручено заступникові Міністра внутрішніх справ Сергію Яровому. До забезпечення безпеки громадян також притягнуть підрозділи патрульної служби міліції особливого призначення.

За інформацією МВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини