Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується посилити боротьбу з маніпулюванням цінами на ринку цінних паперів

24 вересня 2015, 12:25
456
0
Автор:
Реклама

Найближчими місяцями до парламенту будуть подані законопроекти, які розширять повноваження НКЦБФР по розслідуванню правопорушень на ринку цінних паперів. Також планується збільшити відповідальність учасників ринку за ці правопорушення. Про це розповів голова НКЦБФР Тимур Хромаев.

Крім того, пан Хромаев відмітив, що боротьба із зловживаннями, маніпулюванням цінами і системне очищення ринку від недобросовісних учасників - зараз головні пріоритети НКЦБФР.

На даний момент НКЦБФР продовжує системну боротьбу з маніпулюванням цінами на фондовому ринку, порушивши справи у відношенні ряду торговців цінними паперами щодо маніпулювання акціями емітентів. У список таких торговців потрапили: ПАО "КОД - Інвест", ПАО "ОСТУ - Інвест", ПАО "Імпульс плюс", ПАО "Агрохімремонт", ПАО "БКІ "КРЕДИТ СЕРВІС", ПАО "ПЕРЕСУВНА МЕХАНІЗОВАНА КОЛОНУ № 20" і ПАО "Київський завод газового устаткування та приладів".

Так, цінні папери вказаних емітентів торгувалися на фондових майданчиках ЧАО "Придніпровська фондова біржа", ПАО "КМФБ" і ПАО "Фондова біржа ПФТС", і зараз біржові торги по них припинені для проведення подальших перевірок.

В цілому, за станом на 22.09.2015 року НКЦБФР збуджено 51 справа про правопорушення на ринку цінних паперів за умисні дії, що мають ознаки маніпулювання цінами на фондовому ринку. Справи порушені відповідно до ст. 10-1 Закону "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні".

Відзначається, що більшість рішень в судових справах, пов'язаних з маніпулюванням цінами на фондовому ринку, були винесені на користь НКЦБФР. Так, по трьох з виграних справ профучастниками ринку цінних паперів були сплачені штрафні санкції у розмірі 510 тис. грн.

Джерело: НКЦБФР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини