Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збільшена вартісна межа віднесення матеріальних активів до основних засобів

23 вересня 2015, 12:49
1181
0
Автор:
Реклама

ГФС нагадує про те, що внесені зміни у визначення основних засобів згідно пп. 14.1.138 п. 14.1 ст. 14 НКв результаті яких збільшена вартісна межа віднесення матеріальних активів до основних засобів з 2 500 грн. до 6 000 грн..

Передбачено, що основні засоби - це матеріальні активи, у тому числі запаси корисних копалини наданих в користування ділянок надр (окрім вартості землі, незавершених капітальних інвестицій, автодоріг загального користування, бібліотечних і архівних фондів, матеріальних активів, вартість яких не перевищує 6 тис. грн., невиробничих основних засобів і нематеріальних активів), які призначаються платником податку для використання в госпдіяльності, вартість яких перевищує 6 тис. грн. і поступово зменшується у зв'язку з фізичним або моральним зносом, і очікуваний термін корисного використання яких з дати введення в експлуатацію складає більше за 1 рік (чи операційний цикл, якщо він довше за рік).

Зміни введені Законом від 17 липня 2015 року № 655 - VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно зменшення податкового тиску на платників" податків, який набув чинності 1 вересня.

Джерело: ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини