Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На II етапі прокурорського тестування тест "підлаштовуватиметься" під здібності кандидата

22 вересня 2015, 14:57
942
0
Автор:
Реклама

26 вересня 2015 року починається другий етап відкритого конкурсного відбору на посаді в місцевих прокуратурах - тестування на загальні здібності.

Тестування на загальні здібності відноситься до категорії динамічних (чи адаптивних) тестів. Це означає, що тести міняються відповідно до рівня отриманих від кандидата відповідей : коли кандидат дає вірну відповідь, система пропонує йому складніше наступне питання, якщо ж кандидат відповідає невірно (чи не устигає надати відповідь впродовж виділеного проміжку часу) - легший. Таким чином, тест "підлаштовується" під здібності кандидата. Динамічні тести дозволяють визначити рівень здібностей людини швидше, ніж у випадку з традиційними тестами, коли кожен отримує однакові питання.

У цих тестах також вбудований елемент так званого "випадкового вибору" питаньтому вірогідність того, що дві людини, навіть з однаковим рівнем здібностей, отримають один і той же набір питань, украй низька. Кількість питань завжди однакова - 39:15 питань у вербальному тісті (по 3 питання в кожному з 5 уривків тексту), 12 питань в числовому тісті (по 3 питання по кожній з 4 таблиць) і 12 питань в логічному тісті.

Максимально відведене час для тестування складає 47 хвилин: 16 хвилин на проходження вербального тіста, 16 хвилин - на числовий тест і 15 хвилин - на логічний тест.

При рішенні завдань необхідно уважно прочитати кожне питання і варіанти відповідей. Після того, як кандидат визначиться зі своєю відповіддю, він вибирає його і переходить до наступного питання. Слід зазначити, що існує обмеження за часом для кожного питання.

Усі кандидати повинні мати при собі калькулятор, ручку і чистий аркуш паперу. Кожен кандидат буде індивідуально сповіщений про призначений йому точний час і дату проведення тестування.

З графіком проведення тестування у регіональних центрах можна ознайомитися на сайті Генпрокуратури.

За інформацією ГПУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини