Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

XIII з'їзд суддів перенесений на листопад

22 вересня 2015, 11:01
549
0
Автор:
Реклама

На засіданні Ради суддів України 17 вересня 2015 року було прийнято рішення про перенесенні проведення XIII з'їзду суддів України на 11-12 листопада (13 листопада - резервний день роботи з'їзду). З'їзд, як і планувалосяпройде в Міжнародному центрі культури і мистецтв (Жовтневий палац) за адресою: м. Київ, вул. Інститутська, 1.

Як відмітила голова Ради суддів України Валентина Симоненко, рішення про перенесення з'їзду на пізніші терміни було викликане необхідністю узгодження ряду принципово важливих організаційних питань, серед яких обрання делегатів на з'їзд. "Аналізуючи протоколи (рішення) зборів суддів про обрання делегатів в XIII з'їзд суддів України, що поступили в Раду суддів України за станом на 16 вересня 2015 року, ми встановили, що не усі делегати на з'їзд були обрані з дотриманням вимог частини 3 ст. 129 Закону "Про судоустрій і статус суддів" - на альтернативній основі. Не менше чим в 10 областях України загальні збори суддів висували делегатів безальтернативнояк наслідок: для проведення з'їзду не хапає більше 100 делегатів при загальній кількості 396 чоловік", - відмітила Валентина Симоненко.

Рада суддів України зобов'язала організаційні комітети в областях провести перевірку протоколів зборів місцевих судів, протоколів зборів суддів про обрання делегатів в з'їзді і при встановленні недоліків провести в областях організаційні заходи за призначенням і проведенню зборів суддів місцевих судів і Загальних зборів суддів. Аналогічне рішення торкається голів Верховного Суду України, вищих спеціалізованих судів, апеляційних, місцевих адміністративних і господарських судів.

Джерело: Судова влада

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини