Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений перелік доріг державного значення

21 вересня 2015, 16:50
10052
1
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 16 вересня 2015 року № 712 затвердив перелік автомобільних доріг загального користування державного значення. Постанолвение в ступить через 1 січня 2016 року.

Кабмін разів в 3 року затверджує перелік доріг державного значення, у тому числі їх ділянок, які поєднуються з вулицями міст і інших населених пунктів і фінансуються з державного бюджету.

Автомобільні дороги державного значення підрозділяються на міжнародні, національні, регіональні і територіальні.

До міжнародним автомобільним дорогам відносяться дороги, які поєднуються з міжнародними транспортними коридорами і / або входять в Європейську мережу основних, проміжних, сполучних автомобільних доріг і відгалужень, мають відповідну міжнародну індексацію і забезпечують міжнародні автомобільні перевезення.

До національним автомобільним дорогам відносяться дороги, що поєднані з національними транспортними коридорами і не відносяться до міжнародних автомобільних доріг, і автомобільні дороги, що сполучають столицю України - місто Київ, адміністративний центр АР Крим, адміністративні центри областей, місто Севастополь між собою, великі промислові і культурні центри з міжнародними автомобільними дорогами.

До регіональним автомобільним дорогам відносяться дороги, що сполучають дві або більше за області між собою, автомобільні дороги, що сполучають основні міжнародні автомобільні пункти пропуску через державний кордон, морські і авіаційні порти міжнародного значення, найважливіші об'єкти національної культурної спадщини, курортні зони з міжнародними і національними автомобільними дорогами.

До територіальним автомобільним дорогам відносяться дороги, що сполучають адміністративні центри АР Крим і областей з адміністративними центрами районів, містами обласного значення, міста обласного значення між собою, адміністративні центри районів між собою, а також автомобільні дороги, що сполучають з дорогами державного значення основні аеропорти, морські і річкові порти, залізничні вузли, об'єкти національно-культурного надбання і курортного і природно-заповідного фонду, автомобільні пункти пропуску міжнародного і міждержавного значення через державний кордон.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини