Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці нагадали про зміни в порядку нарахування пені і штрафних санкцій

17 вересня 2015, 16:06
1845
0
Автор:
Реклама

ГФС нагадує, що Законом від 17 липня 2015 року № 655 - VIII про зменшення податкового тиску на платників податків (далі - Закон № 655)який набув чинності з 1 вересня, були внесені зміни в Податковий кодексзокрема, відносно порядку нарахування пені при самостійному виявленні платником податків помилок і відносно штрафних санкцій.

Завдяки доповненню ст. 129 НК пунктом 129.9, у разі внесення змін до податкової звітності внаслідок самостійного виявлення платником податків помилок передбачена цією статтею пеня не нараховуєтьсяякщо зміни в податковій звітності внесені впродовж 90 календарних днів, що йдуть за останнім днем граничного терміну сплати грошового зобов'язання.

Закон № 655, шляхом доповнення підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" НК пунктом 35, тимчасово, до 31 грудня 2016 року включно, відміняє платникам податків, об'єм прибутків і операцій яких за попередній рік складав менше 20 млн. грн., штрафні санкції нараховані на суму податкового зобов'язання, яку платник податків сплатив без оскарження податкового повідомлення-рішення у терміни, певні НК. Нараховані штрафні санкції відміняються впродовж 10 днів з дня сплати такого податкового зобов'язання в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування і реалізує державну фінансову політику. Вказана норма не застосовується у разі повторного впродовж року визначення контролюючим органом суми податкового зобов'язання з одного і того ж податку або збору. При цьому у разі відміни штрафної санкції відповідне сплачене податкове зобов'язання не підлягає подальшому оскарженню.

Джерело: ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини