Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС розповіла, як надаються податкові консультації

17 вересня 2015, 15:10
1924
0
Автор:
Реклама

Законом від 17 липня 2015 року № 655 - VIII про зменшення податкового тиску на платників податків (далі - Закон № 655)який набув чинності з 1 вересня, були внесені зміни, зокрема, в статті 52 і 53 Податкового кодексу відносно надання податкових консультацій платникам податків.

ГФС роз'яснила: зміни полягають в тому, що консультації, окрім узагальнювальнихнадаються:

- в усній формі - контролюючими органами;

- в письмовій або електронній формі - контролюючими органами в АР Крим, Києва і Севастополя, областях, міжрегіональними територіальними органами, центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну податкову і митну політику (тобто, ГФС).

Консультації в письмовій або електронній формі підлягають обов'язковому розміщенню на сайті контролюючого органу, який їх надав, впродовж 10 календарних днів після дня надання таких консультацій без вказівки найменування (ПІБ) платника податків і його податкової адреси.

Періодичне узагальнення податкових консультаційщо стосуються значної кількості платників податків або значної суми податкових зобов'язань проводить Мінфін і затверджує наказом узагальнювальні податкові консультації. Ці консультації підлягають обнародуванню, у тому числі і на офіційному веб-сайті Мінфіну, впродовж 5 календарних днів.

Крім того, нововведення, внесені Законом № 655, надають право платникові податків оскаржити в суді як надану йому індивідуальну податкову консультацію, викладену в письмовій або електронній формі, так і наказ про затвердження узагальнювальної податковій консультації, які, на думку такого платника податків, суперечать нормам або змісту відповідного податку або збору.

Відміна судом наказу про затвердження узагальнювальної податкової консультації або індивідуальної податкової консультації є основою для надання нової податкової консультації з урахуванням виводів суду.

За інформацією ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини