Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується поліпшити фінансування реабілітаційних держустанов для інвалідів

16 вересня 2015, 14:27
372
0
Реклама

Верховна Рада 15 вересня прийняла за основу законопроект № 2042а "Про внесення змін до деяких законів України відносно забезпечення функціонування реабілітаційних установ для інвалідів і дітей-інвалідів".

Законопроектом пропонується уточнити визначення змісту терміну "реабілітаційна установа" і повноваження органів виконавчої влади відносно затвердження Положень про реабілітаційні установи (зміни в Закон "Про реабілітацію інвалідів в Україні").

Окрім цього, фінансування функціонування всеукраїнських, державних, міжрегіональних центрів професійної реабілітації інвалідів і державних центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів виключається з напрямів використання надходжень від застосування адміністративно-господарських санкцій і пені, які поступають до Фонду соціального захисту інвалідів (зміни в Закон "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні").

Таким чином передбачається ввести фінансування реабілітаційних установ для інвалідів і дітей-інвалідів, які підпорядковані безпосередньо Міністерству соціальної політики України (державна власність), за рахунок засобів загального фонду Державного бюджету Україниа не адміністративно-господарських санкцій, що поступають до Фонду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини