Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вирішив, як сприяти зайнятості переселенців

16 вересня 2015, 11:25
800
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 8 вересня 2015 року № 696 затвердив Порядок здійснення заходів по сприянню зайнятості, поверненню засобів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб.

Дія затвердженого Порядку не поширюється на працедавців, що є бюджетними установами.

До заходам сприяння зайнятості відносяться:

- компенсація зареєстрованому безробітному з числа переселенців фактичних транспортних витрат на переїзд в іншу адміністративно-територіальну одиницю місця працевлаштування;

- компенсація зареєстрованому безробітному з числа переселенців для проходження попереднього медичного і наркологічного огляду, якщо це необхідно для працевлаштування;

- компенсація витрат працедавця на плату праці за працевлаштування на умовах термінових трудових договорів зареєстрованих безробітних з числа переселенців;

- компенсація витрат працедавця, який працевлаштовує зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, на перепідготовку і підвищення кваліфікації таких осіб.

Заходи по сприянню зайнятості можуть проводитися одночасно або окремо відносно кожного внутрішньо переміщеною особи.

Фінансування вказаних заходів здійснюється в межах терміну дії довідки про узяття на облік внутрішньо переміщеної особи. У разі закінчення терміну дії довідки фінансування припиняється, а після продовження терміну поновлюється.

Компенсація витрат працедавцеві на оплату праці виплачується в межах засобів Фонду загальнообов'язкового державного соцстрахування на випадок безробіття (далі - Фонд) і Фонду соцзахисту інвалідів (у разі працевлаштування інваліда).

Працедавець, який працевлаштував зареєстрованого безробітного переселенця, для отримання компенсації впродовж 2 місяців з дня працевлаштування подає в центр зайнятості заява про компенсацію витрат на оплату праці в довільної форми і копії трудового договору.

У разі звільнення працівниказа якого виплачувалася компенсація витрат на оплату праці до закінчення терміну збереження гарантій зайнятості або навчання впродовж 12 місяців з дня працевлаштування, сума перерахованих коштів повертається працедавцем у повному об'ємі до бюджету Фонду або Фонду соціального захисту інвалідів залежно від джерела компенсації. Рішення про повернення засобів працедавцем приймається керівником базового центру зайнятості і оформляється наказом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини