Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР по-новому визначила дату початку окупації Криму

16 вересня 2015, 09:05
717
1
Реклама

Верховна Рада на вечірньому засіданні 15 вересня ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законів України відносно визначення дати початку тимчасової окупації" (урядовий законопроект № 2954).

Мета Закону - визначення фактичної дати початку тимчасової окупації Криму для запобігання безповоротним негативним наслідкам для майнових і немайнових прав і обов'язків громадян і юридичних осіб України, а також посилення позиції України у рамках рішення суперечок проти РФ в ЕСПЧ і інших міжнародних юрисдикційних органах.

У Законі про правовий режим тимчасово окупованої території України встановлено, що датою початку тимчасової окупації є 20 лютого 2014 року.

Як заявив Міністр закордонних справ Павло Климкин, представляючи законопроект в парламенті, фактичне захоплення Автономної Республіки Крим відбулося 26 лютого, а порушення збройними силами РФ порядку перетину кордону - 20 лютого, що підтверджено відповідними юридично-правовими нормами.

У зв'язку з цим з Закону про СЭЗ "Крим" виключені пункти 12.1 і 12.2, в яких говориться, що початком тимчасової окупації території АРК і міста Севастополя вважається дата набуття чинності Резолюції № 68/262 Сесії Генассамблеи ООН від 27 березня 2014 року про підтримку територіальної цілісності України, або ж дата набуття чинності Закону № 1207 - VII про правовий режим тимчасово окупованої території. Також в цих нормах вказано, що завершенням тимчасової окупації Криму вважається дата втрати сили Резолюції, дата набуття чинності закону, який припиняє дію Закону № 1207, - VII.

Новою редакцією підпункту 11 пункту 12.3 Закону про СЭЗ "Крим" передбачається, що до платникам податківякі на початок тимчасової окупації були на території АРК і Севастополя, не застосовуються починаючи з першого числа місяця, що йде за місяцем, в якому почалася тимчасова окупація, фінансові і штрафні санкції за порушення вимог порядку надання, числення, правильності заповнення податкових декларацій (податковій звітності) і повноти сплати сум податків і зборів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини