Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банк может выселить из ипотечного жилья без предупреждения

15 вересня 2015, 12:44
5993
9
Автор:
Реклама

Верховний Суд України встав на сторону банку в історії про виселення мешканців з квартири, яка була куплена в кредит і передана в іпотеку. При розгляді справи № 6-455цс15 Суд дійшов висновку, що обов'язок іпотекодержателя (в даному випадку банка) письмово попередити мешканців про необхідність виселення з квартири не поширюється на випадки, коли суд вже фактично взявся за суперечку.

Законодавча норма про те, що іпотекодержатель або новий власник повинні надати мешканцям письмова вимога про добровільне звільнення приміщення, на виконання якого мешканцям дається 1 місяць , поширюється тільки на позасудові договірні стосунки.

Задоволення позову про виселення з переданого в іпотеку житла не залежить від дотримання банком вимог частини 2 ст. 40 Закону "Про іпотеку". Відповідне рішення може бути прийняте судом (за заявою банку) одночасно з ухваленням рішення про звернення примусового стягнення на житлі.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини