Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено, як повинна працювати громадська рада при Мінекономрозвитку

14 вересня 2015, 15:52
520
0
Автор:
Реклама

Мінекономрозвитку затвердило Положення про громадську раду при Міністерстві. Про це говориться в наказі від 26 серпня 2015 року № 1046.

Громадська рада є тимчасовим консультативно-дорадчим органом, утвореним для сприяння участі громадськості у формуванні і реалізації державної політики у сфері діяльності Мінекономрозвитку.

Повноваження громадської ради починаються з моменту видання наказу Мінекономрозвитку про затвердження складу громадської ради і закінчуються через 2 року.

Основними завданнями громадської ради є:

- сприяння реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами;

- здійснення громадського контролю за діяльністю Мінекономрозвитку;

- сприяння обліку Мінекономрозвитку громадської думки під час формування і реалізації державної політики у сфері діяльності Мінекономрозвитку.

У склад громадської ради можуть бути обрані представники громадських об'єднань, релігійних, добродійних організацій, творчих союзів, профспілок і їх об'єднань, асоціацій, організацій працедавців і їх об'єднань, недержавних ЗМІ (далі - інститути громадянського суспільства).

Інститут громадянського суспільства незалежно від своєї організаційної структури і наявності місцевих осередків для участі в засновницьких зборах делегує 1 представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської ради.

Забезпечення секретаріату громадської ради приміщенням, засобами зв'язку, створення умов для роботи громадської ради і проведення його засідань здійснює Мінекономрозвитку.

Громадська рада інформує про свою діяльність шляхом розміщення в обов'язковому порядку в спеціально створеній рубриці "Громадська рада" на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку і обнародування в інший прийнятний спосіб матеріалів про засновницькі документи, напрями діяльності, склад, прийняті рішення і т. п.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини