Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роз'яснено, які програми треба використовувати в спеціальних учбових закладах

14 вересня 2015, 09:27
609
0
Автор:
Реклама

МОН і Інститут модернізації змісту освіти в листі № 2.1/10-39 роз'яснив, які учбові програми слід використовувати в 2015/2016 навчальному році педработникам спеціальних загальноосвітніх учбових закладів.

Зміст утворення учнів спеціальних загальноосвітніх учбових закладів II міриокрім учнів з розумовою відсталістю, визначається Держстандартом базової і повної загальної середньої освіти. Навчання вказаних закладів, що вчаться, відбувається по підручниках, розроблених для загальноосвітніх шкіл, що вчаться.

Отже, спеціальні загальноосвітні учбові заклади II міри, окрім закладів для розумово відсталих дітей, можуть використовувати для 6-го класу програми загальноосвітніх шкіл, рекомендовані Міносвіти до використання в 2015/2016 навчальному році. Учбово-виховний процес повинен здійснюватися з урахуванням кількості годин, передбачених Типовими учбовими планами спеціальних загальноосвітніх учбових закладів II міри для дітей, які потребують корекції фізичного і (чи) розумового розвитку (наказ МОН від 22.04.2014 р. № 504).

Спеціальні загальноосвітні учбові заклади для розумово відсталих дітей працюють по програмах, рекомендованих Міносвіти для використання в спеціальних загальноосвітніх учбових закладах в 2015/2016 навчальному році (лист МОН № 1/9-397 від 18.08.2015 р.).

Переліки рекомендованої літератури (у т. ч. учбові програми) розміщені на офіційному веб-сайті Міносвіти в рубриці "освіта дітей з особливими потребами" в розділу "Освіта".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини