Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок того, що надало вчених звань

9 вересня 2015, 10:36
2384
3
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 19 серпня 2015 року № 656 затвердив Порядок затвердження рішень про те, що надало вчених звань.

Встановлено, що в Україні визнаються дійсними і не підлягають обміну атестати, видані :

- атестаційними органами СРСР і Російської Федерації по рішеннях вчених рад до 1 вересня 1992 року;
- Вищою атестаційною комісією і Міністерством освіти і науки, молоді і спорту.

Порядок визначає механізм твердження атестаційною колегією МОН рішень про надало вчених звань професора, доцента і старшого дослідника вченими радами внз або вченими (науково-технічними) радами наукових установ.

Учені звання професора і доцента привласнюються особам, які професійно проводять науково-педагогічну або творчу художню діяльність, а старшого дослідника - особам, які професійно проводять наукову або науково-технічну діяльність.

Вчені звання привласнюють вчені ради. Рішення вчених рад затверджує атестаційна колегія МОН. Головою атестаційної колегії МОН є Міністр освіти і науки, який затверджує її склад.

Вчена рада внз із статусом дослідницького приймає остаточне рішення про те, що надало вченого звання, яке спрямовується впродовж 2х тижнів МОН для затвердження (без розгляду атестаційної справи кандидата на те, що надало вченого звання на засіданні атестаційної колегії МОН). Термін розгляду атестаційних справ в МОН не перевищує 3х місяців.

Особи, що отримали атестати про вчені звання до набуття чинності Порядку і одержуючі надбавку за вчене звання у розмірі менш граничного розміру, можуть пройти переатестацію з 1 січня 2017 відповідно до встановленого МОН порядку. Результати переатестації враховуються керівниками внз (наукових установ) при встановленні доплат за вчене звання в межах фонду заробітної плати.

У разі втрати, знищення або ушкодженні атестата про вчене звання МОН видає його дублікат з новим порядковим номером відповідно до раніше виданого атестата за рахунок засобів заявника.

Також затверджені зразки державних документів про те, що надало вчених звань (атестати доцента, професора, старшого дослідника).

Постанова набуде чинності 1 січня 2016 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини