Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна визнала юрисдикцію Міжнародного карного суду відносно військових злочинів

9 вересня 2015, 09:27
1275
2
Реклама

8 вересня в ході офіційного візиту в Королівство Нідерланди Міністр закордонних справ України Павло Климкин передав Секретареві Міжнародного карного суду (МУС) Заява про визнання юрисдикції Судна відносно злочинів проти людяності і військових злочинів.

Вказаною Заявою Україна визнає юрисдикцію Суду відносно усіх злочинів, здійснених на території України з початку військової агресії Російської Федерації проти нашої держави. Заява носить безстроковий характер.

МУС матиме юрисдикцію відносно вказаних злочинів незалежно від громадянства осіб, що їх зробили, навіть якщо вони є громадянами третіх держав.

Міжнародний карний суд
є постійно діючою незалежною і беспристрастным міжнародною установою, юрисдикція якої поширюється на важкі міжнародні злочини, які мають широкомасштабний і систематичний характер. МУС аналізує усі обставини і факти відносно передбачуваних злочинів на предмет їх відповідності встановленим в Римському статуті правовим критеріям і на підставі цього приймає рішення про початок власного розслідування.

Визнавши юрисдикцію МУС, Україна також узяла на себе зобов'язання усебічно співпрацювати з Судом відповідно до глави IX Римського статуту.

За інформацією прес-служби МЗС

Нагадаємо, що в лютому 2015 року ВР визнала юрисдикцію МУС відносно злочинів РФ, ДНР і ЛНР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини