Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сьогодні стартує виборчий процес перших виборів в об'єднаних громадах

8 вересня 2015, 09:19
626
0
Реклама

У ЦВК поступили звернення Вінницькою, Дніпропетровською, Донецькою, Житомирською, Закарпатською, Запорізькою, Івано-Франківською, Київською, Луганською, Львівською, Миколаївською, Одеською, Полтавською, Рівненською, Сумською, Тернопільською, Херсонською, Хмельницькою, Черкаською, Чернігівською обласних державних адміністрацій відносно прийняття Комісією рішення про призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у зв'язку з освітою у вказаних областях об'єднаних територіальних громад.

Закон № 676 - VIIIякий дозволив організувати проведення перших виборів об'єднаних громад з черговими місцевими виборами, діє з 5 вересня.

Розглянувши вказані звернення, Комісія встановила, що вони поступили у встановлений термін і відповідають вимогам законодавства України (окрім звернення Тернопільської ОГА в частини по ухваленню рішення про призначення перших виборів депутатів Хоростивского міського, Вишнивецкого, Товстенского селищних рад / голів).

Отже, Комісія призначила на 25 жовтня 2015 року перші вибори в громадах і оголосила з 8 вересня 2015 року початок виборчого процесу.

За станом на 7 вересня Комісією оголошено про початок виборчого процесу перших виборів в 159 об'єднаних територіальних громадах.

Також ЦВК затвердила Роз'яснення відносно деяких питань призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

Питання призначення інших перших місцевих виборів може розглядатися Центральною виборчою комісією тільки після закінчення виборчого процесу чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року.

За інформацією ЦВК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини