Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мининфраструктуры спростило вимоги до окремих видів пасажирських судів

7 вересня 2015, 17:32
606
0
Реклама

Власники пасажирських самохідних судів отримали відстрочення для комплектації кораблів засобами навігаційного устаткування до початку навігації 2016 і 2017 років.

Окремі види судів звільняються від установки такого оснащення. Зокрема, йдеться про поромах, малих/маломірних, службово-роз'їзних, гідрографічних судах, а також деяких судах технічного флоту.

Відповідні зміни зафіксовані в наказі Мининфраструктуры № 229 "Про внесення змін до Положення про річкову інформаційну службу (РИС) на внутрішніх водних шляхах України".

Зміни були ініційовані Міністерством після обговорення вимог євродиректив із співтовариством судновласників. В умовах складної економічної ситуації відстрочення, передбачене для закупівлі і установки устаткування, дозволить понизити фінансове навантаження на судноплавні компанії без збитку безпеки судноплавства на внутрішніх водних шляхах України.

Оснащення судів, що здійснюють плавання по внутрішніх водних шляхах, устаткуванням радіолокації і засобами зв'язку передбачено у рамках виконання Україною Директиви 2005/44/ЄС Європарламенту і Ради Європи від 07.09.2005 по гармонізації річкової інформаційної служби на внутрішніх водних шляхах Співтовариства.

Наказ набуде чинності з дня його офіційної публікації.

За інформацією Мининфраструктуры

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини