Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано уточнити терміни військової служби за контрактом в особливий період

7 вересня 2015, 15:29
1861
1
Автор:
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 2356а про внесення змін до Закон "Про військовий обов'язок і військову службу" відносно уточнення термінів військової служби за контрактом. Автор проекту - народний депутат від фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол.

Законопроектом пропонується встановити для громадян, які приймаються на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, яка погрожує національній безпеці, оголошення рішення об мобілізації і введення воєнного стану, і призначаються на посаді, термін військової служби від 6-ти місяців.

Згідно з проектом, термін проходження військової служби по такому контракту може бути продовжений по новому контракту на 6 місяців з можливим наступним продовженням на цей же термін.

Передбачається також можливість дострокового припинення контракту у разі закінчення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію.

Крім того, врахована можливість продовження військової служби за контрактом у разі закінчення терміну контракту і не завершення особливого періоду на термін більше 6 місяців, але до закінчення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію.

Передбачається, що прийняття цього проекту дозволить збільшити кількість військовослужбовців за контрактом з досвідом бойових дій в рядах Збройних Сил.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини