Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономрозвитку знає, як боротися з піратством і патентними тролями

3 вересня 2015, 09:06
1013
0
Реклама

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України готує ряд законопроектів, спрямованих на рішення першочергових для бізнесу проблем у сфері захисту прав інтелектуальної власності, серед яких інтернет-піратство, зловживання системою патентування, а також реєстрація прав на програмне забезпечення.

Здійснення реформи ІС дозволить, в першу чергу, створити сприятливе середовище для інвесторів і бізнесу в інноваційних галузях, а також виконати умови Угоди про асоціацію з ЄС і поліпшити репутацію України у світі.

Міністерство провело ряд зустрічей з представниками бізнесу, об'єднаннями, провайдерами, правовласниками і іншими гравцями ринку ІС, на яких був ретельно розглянутий досвід США і країн ЄС. Результатом обговорення стала дорожня карта реформи - чіткий план дій, який визначає як ключові напрями реформи, так і перші кроки для її реалізації.

Зараз Мінекономрозвитку розробляє ряд першочергових законодавчих ініціатив - 5 законопроектів, які закладатимуть нормативну базу для реформи сфери ІС. Серед них - введення досудового захисту авторських прав в Інтернеті, відкриття баз даних про реєстрацію торгових марок і промислових зразків у рамках протидії зловживання в патентній сфері.

Нагадаємо, що Державна служба інтелектуальної власності вже відкрила онлайн-доступ до інформації про заяви на реєстрацію торгових марок.

За інформацією Мінекономрозвитку

Читайте також інтерв'ю з головою держслужби інтелектуальної власності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини