Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується врегулювати надання електронних довірчих послуг

2 вересня 2015, 16:00
1078
0
Реклама

У парламенті під № 2544а зареєстрований урядовий проект Закону "Про електронні довірчі послуги".

Законопроект розроблений Мінюстом і держспецзв'язки з метою реформування законодавства у сфері електронного цифрового підпису з урахуванням досвіду Євросоюзу, визнання в Україні електронних довірчих послуг, які надаються іноземними постачальникамищо забезпечить активний розвиток трансграничної співпраці і інтеграції України у світовий електронний інформаційний простір.

Згідно з проектом, електронна довірча послуга - це послуга, що надається для забезпечення електронної взаємодії двох або більше за суб'єктів, які довіряють постачальникові електронних довірчих послуг, по виконанню загальних для усіх сторін взаємодії умов і зобов'язань під час надання такої послуги.

Закон регулює правові стосунки, що виникають між юридичними, фізичними особами, суб'єктами владних повноважень в процесі надання, отримання електронних довірчих послуг.

Передбачається, що схема електронній ідентифікації встановлюватиме високий (використання кваліфікованих електронних підписів і друку), середній (використання вдосконалених електронних підписів і друку) або низький рівні довіри до використовуваних засобів електронної ідентифікації.

Окремо відзначається, що постачальники електронних довірчих послуг повинні забезпечити доступність цих послуг і результатів їх надання для осіб з обмеженими можливостями.

Проект Закону займає 65 сторінок, детально визначає:

- правові і організаційні основи надання електронних довірчих послуг, у тому числі трансграничних
- права і обов'язки суб'єктів правових стосунків у сфері електронних довірчих послуг
- порядок здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог законодавства у сфері електронних довірчих послуг і відповідальність за порушення законодавства
- правові і організаційні основи здійснення електронної ідентифікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини