Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Водії можуть отримати свої перші штрафні бали з 7 листопада

27 серпня 2015, 17:05
1918
3
Автор:
Реклама

Штрафні бали для водіїв почнуть діяти з 7 листопада. Про це під час брифінгу 27 серпня повідомив перший заступник начальника департаменту юридичного забезпечення МВС Володимир Жиденко.

Нагадаємо, новий вид адміністративного стягнення - штрафні бали - вводиться Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно вдосконалення регулювання стосунків у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху".

"Кожному громадянинові, який має право управління транспортним засобом, щорічно нараховуватиметься 150 балів. У разі здійснення правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованого в автоматичному режимі, із загальної кількості нарахованих балів відніматиметься кількість штрафних балів, передбачених санкцією відповідної статті КоАП (50 балів за порушення) ", - відмітив Володимир Жиденко.

За словами чиновника, після використання штрафних балів за відповідні правопорушення на громадян накладатимуться грошові стягнення - штрафи. Законом вводяться фіксовані розміри штрафів а не межі "від і до", що раніше було однією з причин здійснення корупційних правопорушень.

Крім того, встановлюється новий порядок виконання постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зокрема, зафіксовані і в автоматичному режимі.

У разі сплати штрафу впродовж 5 банківських днів надається скидка - 50% розміру штрафу, визначеного санкцією відповідної статті КоАП. Якщо ж штраф не сплачений впродовж 30 днів з дня вручення постанови про накладення админвзыскания, з порушника стягується пеня у подвійному розмірі штрафу.

За інформацією МВС

Читайте також:
Нове в питаннях безпеки на дорогах: штрафні бали і відеофіксація
Опублікований Закон про безпеку дорожнього руху

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини