Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін пропонує відмінити держмонополію на виробництво етилового спирту

27 серпня 2015, 13:29
756
0
Реклама

Кабмін подав в Раду законопроект № 2519а про внесення змін до деяких законів відносно об'єктів агропромислового комплексу.

Законопроектом пропонується в Законі про держрегулювання виробництва і звернення спирту встановити, що з 1 січня 2020 року виробництво спирту етилового (у тому числі як лікарського засобу), спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового здійснюється суб'єктами господарювання незалежно від форми власності за умови отримання ліцензії.

Згідно із запропонованими змінами, виробництво вказаного спирту може здійснюватися тільки на державних підприємствах спиртової галузі і суб'єктами господарювання, які змінили форму власності в процесі приватизація підприємств спиртової галузі, за умови отримання ліцензії (зараз - тільки на державних підприємствах).

Також в проекті вказано, що імпорт, експорт або оптова торгівля вказаним спиртом здійснюється суб'єктами господарювання незалежно від форми власності за умови отримання ліцензій.

Запропоновані також зміни в Закон про приватизацію держмайназгідно з якими не можуть бути покупцями:

- громадяни держави, яка визнана Верховною Радою України державою-агресором;
- юридичні особи, доля в статутному капіталі яких належить резидентові іноземного держави-агресора або іноземному державі-агресорові;
- фізичні і юридичні особи, які включені в перелік осіб, пов'язаних із здійсненням терористичної діяльності або відносно яких застосовані міжнародні санкції.

Відмітимо, що подібний законопроект був зареєстрований в парламенті навесні: Депутати хочуть дозволити виробництво спирту на приватних заводах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини