Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна відправить позов до ЕСПЧ відносно незаконного засудження Олега Сенцова

26 серпня 2015, 14:39
526
2
Автор:
Реклама

Уряд вирішив відправити четвертий позов до Європейського суду з прав людини проти Російської Федерації.

Це позов "Україна проти Росії", частиною якого є порушення права на правосуддя Олега Сенцова і інших українських громадян, які були незаконно засуджені російським судом. Про відповідне рішення заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету Міністрів в середу, 26 серпня.

"Україна вимагає невідкладно прийняти цей позов і притягнути Російську Федерацію до відповідальності за порушення норм міжнародного права" - підкреслив Прем'єр-міністр.

Арсеній Яценюк повідомив, що учора провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Нової Зеландії в Україні і Польщі Венди Хинтон. Прем'єр-міністр нагадав, що Нова Зеландія є непостійним членом Ради безпеки ООН : "Наші західні партнери, постійні і непостійні члени Радбезу ООН, поставлять питання відносно незаконного засудження Сенцова і інших громадян України в Раді безпеки ООН. Тому що Росія, яка є постійним членом Ради безпеки, - постійно порушує Статут Організації Об'єднаних Націй і усі міжнародно-правові документи, які є основою глобальної архітектури безпеки, повагу прав людини і громадянина".

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини