Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє перелік професій, для навчання по яких може бути виданий ваучер

26 серпня 2015, 11:45
2296
0
Реклама

Перелік професій, спеціальностей, напрямів підготовки і підвищення кваліфікації, для навчання по яких може бути виданий ваучер, затверджений наказом Минсоцполитики від 25.06.2015 № 661який набув чинності 25 серпня.

У переліку більше п'яти десятків професій, зокрема, бджоляр, водій тролейбуса, кондитер, робітник фермерського господарства, тракторист і інші; серед напрямів навчання - розробка ПО, будівництво, агрономія, переклад, психологія і так далі

Враховуючи те, що відбувається на сході України, важливим є включення в перелік сестринської справи і соціальної роботи.

Крім того, з 21 серпня діє постанова Кабміну від 13.08.2014 № 342яким спрощений механізм видачі ваучерів. Зокрема, відміняється необхідність представлення в центр зайнятості довідки про підтвердження страхового стажу. Інформацію про стаж регіональні центри зайнятості отримуватимуть з бази даних обміну інформацією між Пенсійним фондом і Державною службою зайнятості.

Нагадаємо, що згідно Закону про зайнятість населення право на одноразове отримання ваучера мають особи у віці старше 45 років, страховий стаж яких складає не менше 15 років, до досягнення пенсійного віку; особи, звільнені з військової служби (в деяких випадках); у тому числі звільнені з військової служби після участі в проведенні АТО, з числа інвалідів; а також внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності відповідної роботи.

Читайте також: Порядок видачі ваучерів для підтримки конкурентоспроможності осіб на ринку праці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини