Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міжнародним автоперевізникам хочуть спростити отримання дозволів

21 серпня 2015, 13:05
722
0
Автор:
Реклама

На офіційному сайті Мининфраструктуры обнародувані проекти наказівщо змінюють процедуру оформлення і видачі дозволів Європейській Конференції Міністрів Транспорту (ЕКМТ) і разових дозвільних документів на міжнародні автоперевезення. Зміни торкаються наказу Міністерства від 20 серпня 2004 року № 757.

Згідно нової редакції документу процедура розподілу, оформлення і видачі дозволів на міжнародні автоперевезення виключає "людський" чинник і ліквідовує грунт для корупції. За задумом відомства усі процеси будуть максимально відкриті, рішення комісії з прийому документів і комісії з розподілу дозволів ЕКМТ публікуватимуться на офіційному сайті Міністерства. Для перевізників зменшаться фінансові риски і тиск з боку органів влади, що дозволить досягти максимальної легалізації роботи і підвищення рівня конкуренції між учасниками ринку.

З метою неупередженого розподілу дозволів серед автоперевізників Мининфраструктуры більше не зберігатиме за собою право так званого резерву дозволів, який зараз складає 2% від загальної кількості. У новому Порядку повністю відміняється поняття "Квоти перевізника". Разові дозвільні документи видаватимуться за фактом прибуття автомобіля в пункт видачі документів незалежно від того, скільки перевізник використовував їх до цього. Інформація про залишки таких дозволів буде доступна в онлайн-режимі на постійній основі.

Передбачено також введення ліберальнішого підходу до подачі документів на отримання дозволів ЕКМТ на міжнародні автоперевезення. Перевізники, які допустили помилку в даних або подали не усі необхідні документи, матимуть можливість виправитися без виключення з конкурсу.

Джерело: Мининфраструктуры

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини