Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про єдиний реєстр військовозобов'язаних внесений до парламенту

19 серпня 2015, 16:04
2232
6
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів вніс до парламенту законопроект № 2504а "Про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних".

Законопроект передбачає автоматизацію військового обліку громадян і створення бази даних військовозобов'язаних і призовників України. Він спрямований на автоматизацію процесів планування мобілізації в мирний час і інформаційно-аналітичного забезпечення ухвалення управлінських рішень при підготовці і виконанні заходів мобілізації, прийнятті громадян України на військову службу за контрактом і заклику на термінову військову службу.

Розпорядником Реєстру є Генеральний штаб Збройних Сил України. Адмініструють - обласний військовий комісаріат, оперативні командування (в межах повноважень по військово-адміністративному діленню території України) і уповноважене розпорядником Реєстру структурний підрозділ Генерального штабу Збройних Сил України.

Передбачено постійне оновлення бази даних Реєстру на підставі відомостей, що надаються військовозобов'язаними (призовниками), а також:

- Центральною виборчою комісією (про усіх громадян у віці від 18 до 60 років);

- пограничною службою (про громадян від 17 до 60 років, про їх виїзд за межі держави і повернення в Україну);

- Міносвіти (про громадян, що навчаються у внз по денній формі);

- міграційною службою (відомості з Єдиного державного демографічного реєстру);

- ГФС.

Кодекс України про адміністративні правопорушення пропонується доповнити статтею, що встановлює відповідальність за внесення свідомо недостовірної інформації про військовозобов'язаних (призовниках) в Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних посадовцем органу ведення Реєстру, на якого покладений такий обов'язок. Передбачений штраф від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини