Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегульовано внесення грошової застави на місцевих виборах

19 серпня 2015, 12:04
1166
0
Автор:
Реклама

Постановою ЦВК від 10 серпня 2015 року № 171 і наказом Мінфіну від 14 серпня 2015 року № 710 був оновлений Порядок внесення, повернення і перерахування грошової застави на місцевих виборах.

Грошова застава вноситься місцевою організацією політичної партії, яка висунула виборчий список кандидатів в депутати у багатомандатному виборчому окрузі, кандидата на посаду міського голови, або організацією відповідної політичної партії вищого рівня, а також особою, яка висувається кандидатом на посаду міського голови шляхом самовыдвижения.

Грошова застава вноситься після початку виборчого процесу і до подачі документів територіальній виборчій комісії для реєстрації кандидатів у безготівковому порядку на спеціальний рахунок відповідної територіальної виборчої комісії.

Розмір грошової застави для кожного багатомандатного, єдиного одномандатного виборчого округу (по виборах міського голови) визначає Центральна виборча комісія на підставі відомостей Держреєстру виборців за станом на 1 число місяця призначення чергових, позачергових або перших місцевих виборів після їх призначення, але не пізніше чим за 57 днів до дня голосування.

Дані про розміри грошової застави невідкладно після їх визначення публікуються Центральною виборчою комісією на її офіційному веб-сайті і повідомляються відповідним територіальним виборчим комісіям.

Територіальна виборча комісія у разі проведення виборів відкриває в органах Державної казначейської служби спеціальний (депозитний) рахунок для внесення грошової застави. Відомості про цей рахунок передаються в ЦВК.

Спеціальний рахунок після повернення і перерахування грошової застави закривається територіальною виборчою комісією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини