Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсійний фонд пропонує сплачувати єдиний внесок з середньої індикативної зарплати

18 серпня 2015, 14:45
2884
8
Автор:
Реклама

Пенсійний фонд розробив проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (відносно впорядкування оплати праці) ".

Пропонується ввести середню індикативну заробітну платурівну розміру мінімальної заробітної плати, помноженому на відповідний коефіцієнт. Передбачається, що розмір внесків до Пенсійного фонду України і фондів соціального страхування із заробітної плати (прибутків) складає не менше чим середня індикативна заробітна плата.

Так, в ст. 27 Закону "Про оплату праці" пропонується встановити, що середня індикативна заробітна плата застосовується в не бюджетній сфері економіки і вводиться виключно в цілях числення єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Середня індикативна заробітна плата не може бути менше встановленої законом мінімальної заробітної платизбільшеною на відповідний коефіцієнт для окремих категорій працівників, зокрема для перших керівників підприємств, установ і організацій такий коефіцієнт рівний - 5, для головних бухгалтерів - 3, для працівників - 2. Середня індикативна заробітна плата не враховується для визначення середньої заробітної плати працівника і для виконання інших норм цього Закону.

У Законі "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" встановлюється, що розмір заробітної плати кожної застрахованої особи з якою обчислюється і сплачується єдиний внесок не може бути менше за середню індикативну.

Також встановлюється солідарна адміністративна відповідальність працедавця і працівника за виплату і утримання прибутків, які не були заздалегідь нараховані згідно із законодавством. У Кодексі про адміністративні правопорушення встановлюється, що виплата заробітної плати і інших прибутків найнятим робітникам без попереднього їх нарахування відповідно до закону - тягне солідарну відповідальність працедавця і працівника у вигляді накладення штрафу у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян окремо на кожного порушника.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини