Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВККС затвердила зразки скарг на поведінку судді

17 серпня 2015, 12:24
8459
12
Автор:
Реклама

Высшеая кваліфікаційна комісія суддів України розглядає в порядку дисциплінарного провадження звернення відносно суддів місцевих і апеляційних судів, на підставах, визначених ст. 92 Закону "Про судоустрій і статус суддів".

Тому були затверджені зразки скарг (заяв) про поведінку судді апеляційного і загального місцевого судів, яке може привести дисциплінарній відповідальності або відповідальності відносно порушення вимог відносно несумісності.

 Довідка

Відповідно до частини 3 статті. 93 Закони "Про судоустрій і статус суддів" скарга (заява) про поведінку судді, яка може привести дисциплінарній відповідальності, подається у письмовій формі і повинна містити наступні відомості:

1) прізвище, ім'я, по батькові (найменування) заявника, його місце проживання (перебування) або місцезнаходження, поштовий індекс, номери засобів зв'язку;

2) прізвище, ім'я, по батькові і посада судді (суддів), на дії якого (яких) скаржиться заявник;

3) конкретних відомості про наявність в поведінці судді ознак дисциплінарного правопорушення, які відповідно до частини 1 ст. 92 Закони можуть бути основою дисциплінарної відповідальності судді;

4) посилання на фактичні дані (свідчення, докази), що підтверджують вказані заявником відомості.

Скарга (заява) підписується заявником з вказівкою дати його підписання.

Відповідно до положень частини 6 ст. 93 Закони "Про судоустрій і статус суддів" за результатами перевірки скарги (заяви) на прийнятність до розгляду, звернення повертається без розгляду, якщо:

1) звернення не відповідає певним цим Законом вимогам;

2) звернення містить виражені в непристойній формі вирази, що принижують честь і гідність усіх осіб;

3) нве зверненні зведення торкаються тільки поведінки учасників процесу, працівників апарату суду або інших осіб;

4) в зверненні ставиться питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності осіб, звільнених з посади судді, суддів, производствао відносно яких не підвідомчо відповідному органу, що здійснює дисциплінарне провадження, а також суддів, повноваження яких припинені у зв'язку із смертю;

5) звернення торкається оскарження судового рішення, грунтується на аргументах, які можуть бути перевірені тільки судом вищої інстанції в порядку, передбаченому процесуальним законодавством;

6) фактів неналежної поведінки судді, що повідомляються, вже були предметом перевірки і по них в дисциплінарному провадженні прийнято рішення.

Джерело: Судова влада

Нагадаємо, Вища рада юстиції ствердив зразки скарг (заяв) про поведінку судді, яка може привести до дисциплінарної відповідальності судді або відповідальності відносно порушення суддею або прокурором вимог по несумісності. УСЮ розглядає скарги відносно суддів вищих спеціалізованих судів і Верховного Суду України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини