Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я бере на озброєння досвід Білорусі у сфері трансплантації

17 серпня 2015, 10:20
672
3
Автор:
Реклама

11-13 серпня 2015 року делегація Міністерства охорони здоров'я України на чолі з Першим заступником Міністра Олександрою Павленко знаходилася з робочим візитом ст. Мінську. Метою візиту було ознайомлення із законодавчою базою і досвідом роботи медичних установ Республіки Білорусь з питань трансплантації органів і тканин.

За підсумками візиту було прийнято спільне рішення з Міністерством охорони здоров'я Білорусі розробити і підписати угода про співпрацю між двома відомствами.

"Важливу роль в розвитку трансплантації у Білорусі зіграла "презумпція згоди". Шлях був довгим, були розроблені підзаконні акти, регулюючі координацію, маршрутизацію, створений реєстр донорів і реципієнтів. Ми ознайомилися з цими підзаконними актами з метою можливого застосування в нашому законодавстві. І переконалися, що розроблений Мінохоронздоров'я законопроект про трансплантацію - дуже актуальний і вимагає від нас швидкого доопрацювання, враховуючи досвід сусідніх країн. Ми бачимо, що потрібні невеликі доопрацювання, ми їх подамо найближчим часом до Верховної Ради", - повідомила Олександра Павленко.

Також Перший заступник Міністра охорони здоров'я додала, що удосконалення законодавства по трансплантології у Білорусі стало однією з причин розвитку медичного туризму.

"Сьогодні у сусідів лікуються пацієнти з усіх країн світу, і це притягає додаткові фінанси в економіку країни. Білоруси визнають, що починали практично з чистого аркуша. Враховуючи наш потенціал, високу кваліфікацію наших хірургів, нам треба усунути пропуски в законодавчій базі по трансплантації, і Україна зможе за короткий час зробити значний ривок в цій сфері, що, у тому числі, сприятиме розвитку медичного туризму", - відмітила А. Павленко.

Джерело: Мінохоронздоров'я

Також читайте: Мінохоронздоров'я запропонувало ввести презумпцію згоди на посмертне донорство

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини