Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діти з окупованих територій і зони АТО можуть вчитися дистанційно

12 серпня 2015, 15:07
1675
0
Автор:
Реклама

Міносвіти наказом від 14 липня 2015 року № 761 внесло зміни в Положення про дистанційне навчання. Наказ набуде чинності з дня офіційної публікації.

Встановлено, що введення дистанційної форми навчання у внз, установі післядипломної освіти можливо за узгодженням з Міносвіти. Діюча редакція передбачала узгодження з Міносвіти дистанційної форми навчання також в общеообразовательных і профессионально-технитческих учбових закладах.

Згідно нової редакції дистанційна форма навчання в ОУЗ, ПТУ вводиться відповідно до рішення педагогічної ради, погодженої з органом управління освітою, у сфері управління якого знаходиться той, що відповідає учбовий заклад (для учбових закладів комунальної і державної форми власності), і за наявності кадрового і системотехнического забезпечення, певного ОУЗ згідно з розділом V Положення.

Для організації дистанційного навчання ОУЗ можуть створювати у своєму складі класи (групи) з дистанційною формою навчання за узгодженням з органом управління освітою.

Дистанційне навчання організовується відповідно до робочих учбових планів ОУЗ, які затверджуються наказом керівника ОУЗ за узгодженням з органом управління освітою.

Дистанційне навчання організовується для учнів (вихованців), які:

- з яких-небудь причин (стан здоров'я, проживання за межею пішохідної доступності ОУЗ, надзвичайні ситуації природного або техногенного характеру, військовий конфлікт, проживання (перебування) за кордоном (для громадян України), на тимчасово окупованій території України або в населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють в повному об'ємі свої повноваження і так далі) не можуть відвідувати учбові заняття в ОУЗ;

- за результатами останнього річного оцінювання учбових досягнень опанували програмний матеріал відповідного класу на високому рівні (10, 11, 12 балів).

Зарахування (переклад) на дистанційну форму навчання здійснюється за письмовою заявою повнолітньої особи і / або батьків (одного з батьків) або законного представника неповнолітньої особи. Прийом відповідних заяв випускних класів ОУЗ, що вчаться (вихованців), закінчується до початку другого семестру навчання. Рішення по навчанню учня (вихованця) на дистанційній формі приймається педагогічною радою і оформляється наказом керівника ОУЗ.

Рішення відносно продовження навчання учня (вихованця) по дистанційній формі розглядається педагогічною радою ОУЗ щорічно при перекладі учня (вихованця) в наступний клас.

У разі припинення (відсутності) вказаних причин (обставин) учень (вихованець) за рішенням педагогічної ради ОУЗ припиняє навчання по дистанційній формі і відповідно до власного рішення (у разі досягнення повноліття) і / або рішенням батьків (одного з батьків) або законного представника відповідно до законодавства може продовжити здобуття загальної середньої освіти по іншій формі навчання в цьому ж ОУЗ або в іншому учбовому закладі системи загальної середньої освіти за місцем проживання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини