Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджена Інструкція по оформленню військових адмінпорушень в Нацгвардії

12 серпня 2015, 14:00
425
0
Автор:
Реклама

МВС ствердило Інструкцію по оформленню командирами військових частин Нацгвардії матеріалів про військові адміністративні правопорушення. Про це говориться в наказі від 15 липня 2015 роки № 863.

Протоколи про військові адмінпорушення складаються особисто командирами військових частин або особами, що виконують їх обов'язки, якщо ці правопорушення по своєму характеру не спричиняють за собою карної відповідальності.

Якщо правопорушення здійснене декількома військовослужбовцямито протокол про військове адмінпорушення складається на кожне обличчя окремо.

Командирами військових частин складаються протоколи за здійснення військовослужбовцями таких військових адміністративних правопорушень:

відмова від виконання наказу або інших законних вимог командира;

самовільне залишення військової частини або місця служби;

необережне знищення або ушкодження військового майна;

зловживання військовою службовою особою владою або службовим станом;

перевищення військовим службовим обличчям влади або службових повноважень;

недбале відношення до військової служби;

бездіяльність військової влади;

порушення правил несення бойового чергування;

порушення правил поводження зі зброєю, а також речовинами і предметами, що представляють підвищену небезпеку для оточення;

розпивання пива (окрім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв військовослужбовцями на території військових частин, військових об'єктів або виконання ними обов'язків військової служби в нетверезому стані.

Під час участі особового складу Нацгвардії в АТО право складати протоколи про військові адмінпорушення відносно підпорядкованих військовослужбовців, що зробили правопорушення, мають командири об'єднаних угрупувань Нацгвардії у відповідних секторах.

Облік військових адміністративних правопорушеньдосконалих військовослужбовцями Нацгвардії, ведеться у військовій частині. Загальний облік військових адмінпорушень, здійснених військовослужбовцями Нацгвардії, ведеться в Головному управлінні Національної гвардії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини